Dani komunikacija: Uspjeh, neuspjeh, kreativnost i uspješni kreativni procesi

Sudionici velikoga festivala tržišnih komunikacija otkrit će sve o kreativnim procesima – zavirit će u agencijski backstage, razgovarati o evoluciji pakiranja proizvoda, a razmijenit će i zanimljive savjete o neuspjehu.

Da su kreativnost, sunce i more nenadmašna kombinacija, dobro znaju Dani komunikacija, koji će svoja festivalska vrata kreativcima, digitalcima, komunikatorima, dizajnerima i svim zaljubljenicima u kreativnost i tržišne komunikacije otvoriti od 11. do 14. travnja u rovinjskom hotelu Lone. Objavljen je službeni raspored festivala, iz kojeg saznajemo kako će se sudionici moći uključiti u cijeli niz zanimljivih razgovora o temama od značaja za kreativnu industriju, što festival čini posebnom prilikom za razvoj kreativnih potencijala – ali i razgovor o njima na nizu programskih sadržaja tijekom tri dana i u čak četiri dvorane, koji će kreativnost staviti u fokus od jutra do mraka. U nastavku izdvajamo samo neke od njih.

THE FOLDER OF SHAME: CELEBRATING OUR REGRETTABLE CAMPAIGNS!

Ponekada kampanje ostvare željene tržišne rezultate, ali njihovi kreatori u konačnici ipak nemaju osjećaj potpunog zadovoljstva. Dani komunikacija nakratko će prijeći na tamnu stranu i s ciljem dijeljenja dragocjenih iskustava uz pomoć Hrvatskoga društva nezavisnih profesionalaca istaknuti aspekte kreativnoga procesa koji se često gura pod tepih. The Folder of Shame: Celebrating Our Regrettable Campaigns! moderirat će Karla Andrić (Integrated Strategist, HDNP & HAIKU communications), a Jelena Babić (kreativna strateginja, Jelen&Jelen), Domagoj Davidović (kreativni strateg, Minus Minus Agency; član IAB-a Croatia) i Krešimir Končić (vlasnik Neuralaba; član IAB-a Croatia) prisjetit će se svojih ne sasvim uspješnih kampanja i podijeliti zanimljive lekcije koje su naučili iz njih.

WORKING WITH AN AGENCY 101

Postoje li pravila kreativnosti u komunikacijskoj industriji? Unatoč tome što se često smatra beskonačnom i subjektivnom, kreativnost u oglašavanju ipak ima načela i smjernice koje mogu pomoći učinkovito je usmjeravati prema ciljanoj publici. U razgovoru Working With an Agency 101 Luka Duboković (CEO, BBDO Zagreb; član HURA-e i IAB-a Croatia) sa sudionicima će podijeliti ultimativnih 20 savjeta za kreiranje uspješnih marketinških kampanja – a teoriju će potvrditi praksom potkrijepivši je nizom najboljih i najgorih kreativnih primjera.

PACKAGING 360°

Trend okrenut oblikovanju sve kvalitetnijem i domišljatijem dizajnu ambalaže, posebno u sektoru hrane i pića u posljednjih se nekoliko godina pretvorio u pravi dizajnerski pokret. Može li se matematički dokazati da vrhunski dizajn ili redizajn utječe na povećanu potražnju i na koji način dizajnersko razmišljanje pomaže klijentu u širem kontekstu? Kako takav pristup dizajnu može pomoći drugim vrstama proizvoda da se pozicioniraju na tržištu i policama? Upravo su oko ove teme HDD i HURA okupili izvanrednu grupu dizajnera i kreativaca – Svena Sorića (predsjednika Hrvatskog dizajnerskog društva), Izvorku Jurić (kreativna i art direktorica, DIG Studio), Seana Poropata (suosnivač i kreativni direktor, Studio Sonda; član HURA-e i IAB Hrvatske) i Anselma Tumpića (kreativni direktor i suosnivač, Studio Tumpić/Prenc, član HURA-e i IAB-a Croatia) – da nam ispričaju predivnu priču o evoluciji pakiranja proizvoda na panelu Packaging 360°.

Podsjetimo, uz sjajan domaći program, najavljen je niz vodećih svjetskih lidera iz područja kreativnosti, dizajna, neuroznanosti u ekonomiji, bihevioralne psihologije, komunikacija i futurista koji će stati na glavnu dvoranu tipično-netipičnih Dana komunikacija – sudionicima će se u Rovinju pridružiti i svjetski poznati bihevioralni ekonomist, psiholog i znanstvenik koji se bavi ljudskim ponašanjem Dan Ariely; kreativni buntovnik iz Azije s više od tisuću priznanja za svoj rad Eugene Cheong powered by ENNA; futuristica i stručnjakinja svjetskoga glasa koja znanošću dekonstruira stres i motivaciju Shivvy Jervis; vodeći komunikator Googleova AI Laba Deepmind, SpaceX-a i Facebooka Dex Hunter-Torricke powered by Google; prva odvjetnica specijalizirana za regulacije i autorska prava videoigara koja će nas povesti na putovanje kroz kontroverzni metaverse Micaela Mantegna; neuroznanstvenik svjetskoga glasa i predvodnik nove generacije marketinških lidera Moran Cerf powered by Hrvatski Telekom; osnivač viralnih Facebook stranica UNILAD i LADbible i jedan od prvih koji su shvatili koliko društvene mreže mogu biti istinski utjecajne Alex Partridge powered by Konzum; najveći prankster današnjice u još jednoj proslavljenoj ulozi Oobah Butler; brend-strateg svjetske reputacije koji stvara jedinstvena iskustva brendova, predvodeći ih do njihovih poslovnih ciljeva Brian Collins; proslavljeni umjetnik, dizajner, ilustrator, muralist i autor koji je dizajnirao i naslovnice Timea Timothy Goodman; globalno nagrađivani govornik, autor i komunikacijski trener koji tvrtke, menadžere i lidere pretvara u majstore komunikacije Marnick Vandebroek; marketinška stručnjakinja specijalizirana za rast brendova te autorica bestsellera The Laws of Brand Storytelling Jessica Gioglio – te niz drugih velikih svjetskih imena industrije koja će ponuditi neprocjenjiva iskustva, zavidna znanja i vrhunske uvide.

Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu domaćih i svjetskih tržišnih lidera informacije o sudjelovanju mogu pronaći na www.danikomunikacija.com.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Published