IAB Croatia Meetup I: Nizozemski stručnjak za online privatnost Rick Dronkers stiže u Zagreb

Predavanje će se za sve članove IAB-a Croatia besplatno održati 13. prosinca u 16 sati na Zavrtnici 17, a nakon predavanja uslijedit će rasprava s domaćim stručnjacima i druženje.

Godine beskrajnog prikupljanja podataka bez ikakvih posljedica sada su iza nas – poručuje Rick Dronkers, nizozemski marketinški znalac koji se u tijekom proteklih 20 godina radnog iskustva specijalizirao za pitanja analitike i data inženjeringa te uspješnih marketinških strategija koje iz njih proizlaze. U Zagrebu će ga 13. prosinca u svom edukativnom formatu IAB Croatia Meetup I. posvećenom budućnosti poslovanja ugostiti IAB Croatia, kolektivni predstavnik industrije interaktivnog marketinga u Hrvatskoj, na predavanju naziva The Effects of Privacy on Data-Driven Marketing & How to Adapt.

Dronkers će govoriti o načinima na koje su promjene politika privatnosti utjecale kako na društvo tako i na digitalnu industriju u cjelini. Stručnjak koji za sebe tvrdi da mu je najveća snaga kombiniranje poduzetničkog mindseta sa znanjima o nadolazećim tehnologijama i marketinškim prilikama pojasnit će kako legislative privatnosti poput GDPR-a i nove tehnologije utječu na načine prikupljanja i korištenja podataka i – najvažnije – kako svoju tvrtku pripremiti za budućnost interneta.

Nakon predavanja Dronkersu će se na prvom IAB Croatia Meetupu pridružiti i domaći stručnjaci u panel-raspravi naziva That’s the Way the Cookie Crumbles, čiji će domaćin biti Mario Frančešević (Founder/CEO, SeekandHit) uz Roberta Petkovića (Digital Analytics Director, Pro media group) kako bi zajedno prokomentirali pristupe u (hrvatskoj) marketinškoj praksi. Sudionici će analizirati kako izmjene legislativa koje se tiču privatnosti i kolačića treće strane utječu na rad domaćih agencija i oglašivača, a istražit će se i stavovi velikih platformi koji uvelike oblikuju svakodnevne marketinške aktivnosti.

Foto: Domagoj Kunić

Predavanje i panel-raspravu, koji će se održati 13. prosinca u 16 sati u uredima IAB-a Croatia na Zavrtnici 17, popratit će ugodno druženje i umrežavanje uz članove IAB-a Croatia – domaće digitalne lidere. Meetup će ujedno službeno obilježiti početak radne skupine na čelu s Marijem Frančeševićem, čiji će rad iznjedriti smjernice o kolačićima treće strane u Hrvatskoj.

IAB Croatia u prva je tri kvartala svoga rada okupio čak 81 tvrtku članicu. Početak djelovanja ove organizacije obilježili su fokus na četiri aspekta – poziciju članova kao kolektiva na tržištu, povezivanje, edukaciju i stručnost te usmjerenost na budućnost. IAB Croatia nastavlja osiguravati stabilnost i razvoj struke te postavljati visoke industrijske norme educiranjem tržišta i inzistiranjem na najvišim standardima i znanju.

Prijaviti se možete na poveznici, sudjelovanje je besplatno za sve članove IAB-a Croatia, a drugi se sudionici mogu uključiti po cijeni od 1500 HRK (199 EUR) za sudjelovanje neograničenog broja osoba po tvrtki.

Više informacija dostupno je i na LinkedInu i Facebooku IAB-a Croatia.

Published