Ja darujem krv i spašavam živote, a koja je tvoja supermoć?

Supermoći.

Tko od nas nije kao klinac maštao o tome da je superjunak sa supermoćima.

Jak kao Hulk. Neuništiv kao Superman. Brz kao Flash. Nevidljiv. Rastezljiv. Neuhvatljiv.

Spašavali smo svijet, borili se sa zločincima i bili neuništivi. Baš kao naši idoli iz filmova i stripova. Malo smo tada znali o supermoći koju uistinu posjedujemo. O magičnoj i jedinstvenoj tekućini koja kola našim tijelom i spašava živote. No, ono što superjunake zapravo čini super nisu moći, nego djela. Krv doista teče našim tijelom, ali tek kada ju darujemo ona postaje naša supermoć. I tek tada prestajemo biti samo običan Marko, Petra, Ante ili Ivica i postajemo super – s velikim S.

U potragu za tom vrstom superjunaka početkom siječnja krenuo je Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu koji je u suradnji s Go2Digital pokrenuo kampanju s ciljem poticanja dobrovoljnog darivanja krvi. Učinkovitost digitalnog vanjskog oglašavanja još je jednom uspješno dokazana velikim odazivom naših sugrađana s velikim S koji su se nesebično odazvali i tako spasili brojne život.

Kako bi Zavodu olakšali popunjavanje krvnih zaliha, Go2Digital otišao je i korak dalje. Zajedno s tvrtkom Ernst&Young (EY) osmislili su aplikaciju koja Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu omogućava samostalnu aktivaciju kampanja na digitalnim citylight ekranima diljem Hrvatske. Učinili su to uz veliku pomoć prijatelja projekta – tvrtki Salveo i JYSK Hrvatska.

U EY-u vjerujemo da svatko od nas može i treba doprinijeti boljem društvu, a darivanje krvi jedan je od načina na koji možemo pomoći kada je to najpotrebnije. Iznimno nam je drago što smo dio ove hvalevrijedne inicijative i što svojim znanjima i vještinama možemo doprinijeti kreiranju aplikacije koja zaista potiče pozitivne promjene u društvu, izjavio je Ivan-Hrvoje Josipović, manager u EY-u.

Putem aplikacije Zavod može sam pokrenuti kampanju, odabrati termin trajanja komunikacije, definirati potrebne krvne grupe i označiti regiju u kojoj će se poruka prikazivati. Digitalno vanjsko oglašavanje tako će još jednom odigrati važnu ulogu u popularizaciji dobrovoljnog darivanja krvi i pokazati se kao nezamjenjiv partner u po život važnim situacijama.

Hvala tvrtkama Go2Digital i EY što su prepoznali važnost brze reakcije u situaciji kada su zalihe krvi smanjene. Naša poruka odaslana pomoću vaše tehnologije jamči doseg do velikog broja ljudi koji će posjetiti Petrovu 3, pružiti svoju ruku i (p)ostati heroji, poručuju iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Niste sigurni možete li biti donator? Krv može darivati svaka osoba u dobi od 18 do 65 godina, težine iznad 55 kilograma i tjelesne temperature do 37°C. Ako ste se pronašli u ovom opisu, sljedeći put kada Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu objavi apel za vašom krvnom grupom nemojte se dvoumiti. Zapamtite, vaša krv je vaša supermoć.

Pokažite svoje supermoći: darujte krv!

Published