MIXX Awards Croatia čeka vaša najbolja digitalna ostvarenja!

U tijeku su prijave na novo izdanje natjecanja MIXX Awards Croatia, koje djeluje već 14 godina pod okriljem IAB-a Croatia i vrednuje projekte u čak 15 kategorija koje su okupljene u dvije krovne skupine – najbolje digitalne kampanje i najbolji alati/platforme u području tržišnih komunikacija. Postoji i posebna nagrada Best in Show koja se dodjeljuje prvoplasiranom radu s najvišim prosjekom ocjena iz svih kategorija cjelovitih kampanja Skupine I. U nastavku pročitajte kratki pregled svih kategorija kako biste pronašli savršenu kategoriju za svoj digitalni projekt.

NAJBOLJE DIGITALNE KAMPANJE

U prvu skupinu spada pet kategorija koje okupljaju najbolje digitalne projekte, a to su: Brand Awareness Campaign, namijenjen kampanjama koje za osnovni cilj imaju podizanje svijesti o brendu i njegovim vrijednostima; Direct Response and Lead Generation Campaign posvećen je kampanjama koje za svoj osnovni cilj imaju sljedivu aktivnost korisnika ili generiranja baze kupaca u digitalnim kanalima ili kombinaciji digitalnih (online) i ostalih (offline) kanala; Cross-Media Integration Campaign koji slavi projekte koji, bez obzira na cilj, uspješno kombiniraju online i offline medije u neodvojivu cjelinu kako bi se ostvario zadani cilj; Campaign Effectiveness za digitalne kampanje koje su postigle učinkovitost tako što su ostvarile izvanredne rezultate povećanjem brend metrika (npr. brand awareness, purchase intent) ili prodajnih metrika; i Corporate Social Responsibility Campaign za one kampanje koje su imale pozitivan učinak na ponašanje potrošača i ispunile ciljeve korporativne društvene odgovornosti brenda.

NAJBOLJI ALATI/PLATFORME U PODRUČJU TRŽIŠNIH KOMUNIKACIJA

Druga skupina sastoji se od više kategorija, njih čak 10, a ove su godine dodane dvije nove kategorije. Kategorije pokrivaju sve segmente digitala, a to uključuje sve od najboljeg digitalnog proizvoda pa do najbolje stranice. Kategorija Best Digital Product osmišljena je za digitalne proizvode svih tipova; mobilna, web ili cross-platform rješenja i startupi, koji su svojom izvedbom, učinkom i idejom organizaciji omogućili nov aspekt digitalnog poslovanja ili nov način interakcije s proizvodima, uslugama ili brendovima, a u kategoriji Best Media Strategy vrednuju se originalne strategije, inovativni formati i posebne opcije medijskih zakupa. Best Branded Content posvećena je kampanjama u kojima je kreiran originalan, zabavan ili informativan sadržaj povezan s osnovnim atributima brenda i plasiran kroz digitalne kanale, a Best Website nagrađuje cjelovite web-stranice ili web-aplikacije koje podrazumijevaju korporativne i kampanjske stranice, e-trgovine, mikro stranice ili landing page. Best Social okuplja aplikacije, stranice, profili i oglasne kampanje na društvenim mrežama te instant messaging servisima.

Influencer Marketing namijenjen je kampanjama influencer marketinga koja je postigla iznimnu razinu potrošačkog engagementa i ispunila ciljeve brenda. Best Tech & Innovation usmjeren je na digitalne projekte u kojima je tehnologija upotrijebljena na inovativan način za promociju proizvoda/usluge te projekti koji koriste najnovije dostupne tehnologije, a Best Publisher Project slavi digitalne projekte u kojima izdavači samostalno kreiraju i distribuiraju sadržaj za klijente ili sebe na vlastitim stranicama i platformama.

ŠTO JE NOVO?

Prva nova kategorija je Viral za kampanje koje su postigle izvanredne rezultate i najveću razinu potrošačkog engagementa u digitalnom okruženju objavom slike, videa ili drugog materijala, a druga, Video Advertising, nagrađuje one prijave koje su produkcijom i korištenjem video oglašavanja i video formata u i za digitalno okruženje napravile kreativni iskorak iz uobičajene prakse pukog reproduciranja TV oglasa na digitalnim platformama.

Redovni prijavni rok traje do 21. prosinca 2023., a prijave su moguće do 25. siječnja 2024. – kada završava kasni prijavni rok. Kvalifikacijski period obuhvaća sve projekte koji su realizirani od 6. veljače 2023. do 25. siječnja 2024. godine.

Sve informacije o natjecanju, prijavnicu i pravilnik pronađite na službenim stranicama www.danikomunikacija.com.

Published