Najoriginalnija videočestitka povodom Dana državnosti – Ukrajina poručuje: Hvala, Hrvatska!

Postoje priče u kojima ne pobjeđuje uvijek dobro. Priče koje nemaju holivudski sretan završetak. U kojima se glavni junaci bore protiv nadmoćnog neprijatelja i iako se čini da je poraz neizbježan, oni ne odustaju i ne posustaju.

Ali ponekad nas život iznenadi. Tada nemoguće postane moguće. Ponekad se pokaže da David može pobijediti Golijata. Ovo je takva priča. Priča o narodu koji ne odustaje. O narodu koji okružen crnilom i tugom uspijeva pronaći razlog za zahvalnost. Koji ne zaboravlja prijatelje i sve što su za njega učinili. Sve što još uvijek čine i sve ono što tek slijedi.

Ovo je priča o ukrajinskom i hrvatskom narodu koji dijele sličan životni put. O suosjećanju koji iskazuju i razumijevanju koje ih povezuje. Ukrajina je prepoznala prijatelja u hrvatskom narodu i odlučila nam se zahvaliti na najoriginalniji način, videočestitkom povodom Dana državnosti. Hvala, Hrvatska! ispisano je velikim slovima na 363 ekrana u 31 hrvatskom gradu. Poruka je to koja je građanima Hrvatske prenesena putem Go2Digital digitalnih ekrana.

Hvala, Hrvatska!, to je naša poruka Hrvatskoj povodom Dana državnosti. Zahvaliti ne znači samo odgovoriti na učinjeno dobro. Zahvaliti znači stvoriti zajednicu dobrote i biti sposoban obraniti slobodu. Zahvaliti znači pobijediti. Sretan Dan državnosti, hrvatski prijatelji!, čestitka je koju je hrvatskom narodu uputio Vasilj Kirilić, Veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj.

Ukrajina i Hrvatska, bezgranično prijateljstvo koje poznaje, i priznaje, granice.

Published