SeekandHit: Za vrhunske rezultate potreban je dugoročni rad, ujedno ključan za strateški cjelovitu kampanju

MIXX Awards Croatia natjecanje je posvećeno digitalnim alatima i kampanjama koje moraju zadovoljiti stroge kriterije kako bi se istaknule kao najbolje na tržištu. Takvom se pokazala upravo kampanja Valamar – The Data Driven Stay, koju je osmislila i realizirala agencija SeekandHit u suradnji s Valamarom. Stručni tim SeekandHita s nama je upravo tom prigodom podijelio zanimljive anegdote koje dovode do uspješnog konačnog rješenja – ali i, najvažnije, savjet kako stvarati kvalitetne kampanje, a pritom i uspješno odgovoriti na kriterije MIXX-a.

Čestitamo na osvajanju titule MIXX Awards Croatia 2024 Best in Show za vaš projekt Valamar – The Data Driven Stay u suradnji s Valamarom! Iz vaše perspektive, koji su elementi projekta zaslužni za pobjedu?

Prije svega, hvala vam na čestitci! Ponosni smo i sretni što smo osvojili MIXX Awards Croatia 2024 Best in Show nagradu. Osvajanje ove titule bilo je zaista veliko iznenađenje, ali ujedno i nagrada za dugogodišnji rad i trud. Bili smo svjesni svoje konkurentnosti, no osvajanje glavne nagrade bilo je potpuno neočekivano. Ključni elementi ovog uspjeha mogu se svesti pod jedan zajednički nazivnik, a to je idealna suradnja na relaciji agencija – klijent, koja može biti primjer kako bi svaka trebala i izgledati. Zato još jednom želimo reći jedno veliko hvala Valamaru kao našem klijentu na povjerenju, angažmanu i otvorenosti prema idejama i izazovima sve ove godine. Navedeno je preduvjet da naše agencijsko znanje i iskustvo izađu na vidjelo u vidu ostvarenih rezultata kampanja.

Kako je izgledao proces kreiranja ove kampanje i koliko ste dugo radili na njoj? Svi znamo da se iza kulisa svakog projekta mnogo toga događa – postoje li anegdote koje rado prepričavate?

Proces kreiranja kampanja često je intenzivan i detaljno planiran, no kampanja koja je osvojila Best in Show nagradu čisti je rezultat gotovo deset godina kontinuiranog rada. U suradnji s Valamar timom aktivno smo eksperimentirali, pratili trendove, isprobavali beta verzije i koristili set vještina različitih odjela unutar SeekandHita. Također, koristili smo najnovije alate za analizu podataka kako bismo identificirali ključne prilike. Na taj način nadmašili smo rezultate prethodne godine, ostvarili zadane ciljeve te ostvarili odličan rezultat.

Mnogo je anegdota kojih se rado i često prisjetimo u uredu, no možemo izdvojiti jednu iz niza odrađenih brainstorminga dok smo razmatrali različite pristupe za postizanje zadanih ciljeva. Jedan član tima predložio je ideju koja je u početku zvučala potpuno neobično i pomalo neizvedivo. Svi smo se nasmijali, ali ta je ideja kasnije postala važan dio uspjeha cijele kampanje. Ta spontana i otvorena radna atmosfera kontinuirano nam omogućava da dođemo do inovativnih rješenja. To nam je pokazalo koliko je važno njegovati povjerenje i otvorenost u timu.

Kako postići savršenu kombinaciju kreativnosti, strategije, izvedbe, korištenja medija i postignutih rezultata – ili, drugim riječima, uspješno ovladati kriterijima natjecanja MIXX Awards Croatia?

Postizanje savršene kombinacije kreativnosti, strategije, izvedbe, korištenja medija i postignutih rezultata zahtijeva integrirani pristup i uključenost specijalista iz različitih polja. To podrazumijeva ne samo suradnju među kolegama unutar SeekandHita i Valamara već i eksternu suradnju s kolegama iz Googlea i Httpoola. Ključni je faktor dugoročna suradnja, koja je omogućila potpuno razumijevanje timova i integraciju agencije u Valamar. Kombinirajući ove elemente, uspjeli smo kreirati kampanju koja ne samo da zadovoljava kriterije natjecanja MIXX Awards Croatia već je i postigla izvanredne rezultate za našeg klijenta. Zaključak je kako je za postizanje vrhunskih rezultata potreban dugoročni rad koji je ključan za strateški cjelovitu kampanju.

Što biste savjetovali agencijama koje razmišljaju o prijavi na natjecanje, ali se još nisu ohrabrile na taj korak?

Budući da je ovo prvi put da je data-driven marketinški projekt osvojio nagradu Best in Show, nadamo se da će se i druge agencije iz naše struke odvažiti i prijaviti na natjecanje. Naravno, i sve ostale agencije izvan data-driven marketing spektra ovim putem želimo potaknuti i motivirati jer je već samo sudjelovanje velik korak s obzirom na to da je riječ o zaista lijepom iskustvu na kojemu smo zahvalni. Vjerujte u svoje projekte, inspirirajte se i izrazite jedinstvenost projekta. Ne bojte se neuspjeha jer svaki korak naprijed donosi novu priliku za rast i uspjeh!

Imate li već zanimljivih projekata isplaniranih za budućnost? Čeka li nas nešto što još od vas nismo vidjeli?

Trenutno radimo na nekoliko inovativnih projekata. Istražujemo nove kanale i interaktivne formate koji će donijeti svježu dinamiku našim kampanjama. Također, sve veći fokus stavljamo na upotrebu podataka, umjetne inteligencije i suradnju između inženjeringa i marketinga. Često dobivamo povratne informacije iz industrije kako su usluge QA timova u marketingu vrlo zanimljive i na određeni način inovativne. Prema našem saznanju, industrija dosad nije toliko razmišljala o ovoj primjeni, a mi je primjerice već koristimo. Vjerujemo da ćemo s ovim projektima ponovno podići letvicu, postaviti nove standarde i vidjeti kako će ostvareni rezultati promijeniti način na koji doživljavamo marketinške kampanje.

Naslovna fotografija: Matija Habljak/PIXSELL

Published