Velika IAB-ova debata o umjetnoj inteligenciji i utjecaju na digitalno oglašavanje

Umjetna inteligencija i njezin brzi razvoj nezaobilazan su segment svake industrije koji ima sve veći utjecaj na budućnost društva. Ista je situacija i u komunikacijskoj industriji, a sve je očitiji razvoj digitalnog oglašavanja ukorak s razvojem i implementacijom umjetne inteligencije.

Ova relevantna tema potaknula je IAB da pokrene novu seriju događaja naziva The Great Debate, a ovo će izdanje biti posvećeno isključivo umjetnoj inteligenciji. Virtualni će se događaj održati 17. srpnja, a okupit će se najveći europski stručnjaci kako bi raspravljali o položaju umjetne inteligencije u digitalnom oglašavanju.

Događaj će u 11:30 započeti predavanjem naziva IAB Europe & Microsoft: AI Research Presentationnakon čega u 11:50 počinje predavanje Sama Matharua (EMEA Director of Analytics, GroupM Nexus) i Emanuele Recalcati (Snr. Director Creative Solutions, GroupM Nexus) o tome kako okrenutost AI-ju može potaknuti značajnija iskustva u oglašavanju.

U 12:10 sa sudionicima će svoju perspektivu o budućnosti oglašavanja u ime Googlea podijeliti Shashank Sahni (Director, Specialist Sales – Northern Europe), a poslije njega će u 12:30 u svojem petnaestominutnom predavanju Oliver von Wersch (Partner, Nxt Statista) objasniti kako uz pomoć AI-a povećati medijske prihode.

Program će u 12:45 zatvoriti panel koji će moderirati Dimitris Beis (Data Analyst & Sustainability Manager, IAB Europe). U razgovoru će mu se pridružiti Matina Thomaidou (VP, Head of Data Science, Dataseat), Nick Welch (Head of Programmatic, EMEA, IAS) i James Murray (Product marketing Manager, Microsoft).

Za sudjelovanje se možete prijaviti na poveznici.

Published