Vjekoslav Srednoselec otkrio koliko se troši na digitalno oglašavanje u Hrvatskoj na SoMoCastu

SoMo Borac powered by Httpool prošle je godine lansirao SoMoCast – podcast serijal u kojem se iz epizode u epizodu predstavljaju sugovornici iz svijeta digitala s naglaskom na medije i advertising. Ususret SoMo Borac konferenciji koja se održava 17. studenog u Zagrebu, gledatelji će imati priliku kroz podcaste svaki tjedan saznati više o uspješnim ljudima iz svijeta digitala te čuti njihova iskustva o poslovnim modelima koje koriste i kako su ostvarili i zadržali uspjeh u poslovnom svijetu.

U trećoj epizodi druge sezone SoMoCasta gostovali su Vjekoslav Srednoselec (COO, Dentsu Hrvatska i član AdEx radne skupine IAB Croatia) i Ozren Kronja (izvršni direktor HUDI-ja (Hrvatske udruge digitalnih izdavača) i predavač na Algebri), a kroz razgovor s moderatorom Nikolom Vrdoljakom slušateljima su ponudili svoju perspektivu o aktualnim temama u digitalnom svijetu.

IAB-ov Online Media Advertising Expenditure (AdEx) prva je hrvatska investicija u online oglašavanje i dugo iščekivana procjena struke. Zahvaljujući AdEx-u hrvatsko tržište dobiva vrijedne podatke na temelju istraživanja profesionalne i neovisne organizacije kojoj je u fokusu razvoj digitalnog i interaktivnog marketinga, a okuplja ključne aktere na tržištu prateći globalnu metodologiju.

Mnogi su čimbenici u 2022. godini pozitivno utjecali na daljnji rast digitalnog oglašavanja u Hrvatskoj. Zahvaljujući prošlogodišnjem istraživanju IAB-a Croatia povećala se svjesnost javnosti o ulaganjima u online oglašavanje u Hrvatskoj. Dodatan optimizam stvorio se dobrom turističkom sezonom i povećanom potrošnjom u drugoj polovici godine, uključujući i Svjetsko nogometno prvenstvo. Međutim, novi izazovi očekuju se tijekom cijele 2023. godine, primarno pod pritiskom inflacije i ostalih ekonomskih kretanja, izjavio je Vjekoslav Srednoselec. A osim istraživanja hrvatskog tržišta, provedeno je istraživanje i na europskoj razini.

Za SoMo Borac powered by Httpool, koji se ove godine održava 11. godinu zaredom, svi članovi IAB-a Croatia i HURA-e ostvaruju 15 % popusta na službenoj stranici.

 

Published