Za one koji žele znati više: Savjetnik za prijavitelje natjecanja MIXX Awards Croatia

MIXX Awards Croatia, natjecanje koje vrednuje najbolja digitalna ostvarenja, čeka vaše prijave, a svima koji svoje projekte vole polirati do savršenstva u tome može pomoći i ovogodišnji savjetnik.

U tijeku su prijave za ovogodišnje izdanje natjecanja MIXX Awards Croatia, koje djeluje već 14. godinu pod okriljem IAB-a Croatia i vrednuje projekte u čak 15 kategorija koje su okupljene u dvije krovne skupine – najbolje digitalne kampanje i najbolji alati/platforme u području tržišnih komunikacija. Prijavnica je, kao i dosad, konkretna i jednostavna, a za sve prijavitelje koji žele biti sigurni da su sve školski odradili, ove je godine objavljen novi Savjetnik za prijavitelje, koji nudi dodatne informacije o tome kako najbolje prikazati vrijednost prijavljenog rada u okviru pojedine kategorije.

Od savjeta na koje se aspekte usredotočiti pa sve do konkretnih metrika koje je poželjno uključiti, savjetnik je koncipiran tako da za svaku od kategorija – sve od dobro poznatih kategorija koje obuhvaćaju kako kampanje tako i alate i platforme pa sve do novih kategorija Viral i Video Advertising – nudi smjernice koje će osigurati da prijavitelji istaknu prednosti svoga projekta i prikažu ga u najkvalitetnijem svjetlu. Osim natjecateljima, poslužit će i kao pomoć žiriju, kako bi se projekti mogli međusobno lakše usporediti i kvalitetno vrednovati.

Dokument je sastavio, uz veliki doprinos Marka Matejčića – predsjednika žirija prošlogodišnjeg izdanja natjecanja MIXX Awards Croatia – Organizacijski odbor natjecanja MIXX Awards Croatia u sastavu Daniel Ackermann, Dunja Ivana Ballon, Anđela Buljan Šiber, Mario Frančešević, Đuro Korać i Saša Škorić. Članovi Organizacijskog odbora potrudili su se dati specifične savjete kako bi se osigurala visoka kvaliteta prijava, što je važan korak za napredak kvalitete natjecanja.

Jedna od važnih uloga IAB-a je razvijati i usmjeravati tržište. Nakon višestrukih žiriranja postalo je jasno da moramo bolje definirati smjernice za ključne kategorije kako bi pomogli prijaviteljima u pisanju boljih prijava. Ideja je da smjernice iteriraju te svake godine postavljaju jasna očekivanja, podignu letvicu na viši nivo i postanu i svojevrsna nit vodilja i prilikom kreiranja novih kampanja, pojasnio je Marko Matejčić (EssenceMediacom), predsjednika žirija prošlogodišnjeg izdanja natjecanja.

Đuro Korać (Nivas), član organizacijskog odbora natjecanja, pojasnio je da će savjetnik, uz informacije koje već nudi pravilnik, biti sjajan vodič do uspješne prijave: Ove godine za sve smo prijavitelje značajno olakšali prijave, a vjerujem i razumijevanje što je potrebno za uspjeh na natjecanju. Nadamo se da će se prijavitelji poslužiti savjetnikom te samim time povećati svoje šanse za uspjeh.

Redovni prijavni rok natjecanja MIXX traje do 21. prosinca 2023., a prijave su moguće do 25. siječnja 2024. – kada završava kasni prijavni rok. Kvalifikacijski period obuhvaća sve projekte koji su realizirani od 6. veljače 2023. do 25. siječnja 2024. godine.

MIXX Savjetnik dostupan je na poveznici, a više informacija o prijavljivanju i samom natjecanju možete pronaći u Pravilniku i na službenim stranicama natjecanja.

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Published