IAB je za svoje članove sastavio pregled najbitnijih pojmova iz područja Retail Media

Retail Media dio je digitalne industrije koji se sve brže razvija, a za bolje snalaženje u tom području IAB je za svoje članove sastavio glosar najbitnijih pojmova pod nazivom 101 Guide to Retail Media. U njemu možete pronaći i definicije najključnijih pojmova kao što je retail media – Retail Media refers to the digital advertising space, retail data assets and in-store opportunities a retailer or marketplace owns, which is then made available to brands for the execution of advertising campaigns. Za ovaj je priručnik zaslužan IAB Australia, a IAB Europe ga je prilagodio za naše prostore.

Glosar uključuje definicije u sektoru Retail Media i digitalnog oglašavanja oko kojih su se prvi put složile države koje su dio IAB mreže u Europi.  Za ovu su verziju glosara zaslužni James Allison (Market Development Director, Advertima), Lauren Sidler (Senior Product Marketing Manager, Advertima), Diana Abebrese (Global Retail Media Lead, EPAM) i Rutmer Faber (Retail Media and Marketplaces, Publicis Groupe NL).

Cjelovitom dokumentu možete pristupiti na poveznici, originalan dokument IAB-a Australia pronađite ovdje, a za vas je sastavljen i ovaj praktični kratki pregled.

Published