Osnovan Research Hub IAB-a Croatia

IAB Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svjetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj koji predstavlja jedinstvenu i brzorastuću zajednicu sudionika na hrvatskom digitalnom tržištu. Okuplja oglašivače, agencije za tržišno komuniciranje, medije, ad-tech kompanije, izdavače, strukovne udruge i sve zainteresirane za napredak digitalne industrije – trenutno čak 92 tvrtke članice, među kojima su i neke od ključnih istraživačkih tvrtki na domaćem tržištu.

Istraživači digitalne industrije, među kojima su u članstvu IAB-a Croatia AGB Nielsen Audience Measurement Croatia, Ipsos Hrvatska te Valicon Hrvatska, imaju specijalizirana pitanja i teme vezane uz područje rada, zbog čega je s njima osnovan Research Hub IAB-a Croatia.

S obzirom na ubrzan razvoj tržišta, temeljita edukacija i kontinuiran rad na podizanju kvalitete od izrazite su važnosti za sve dionike tržišta, stoga se veselim produktivnim razgovorima i postavljanju novih standarda, poručio je Ante Šalinović (Ipsos Hrvatska).

Ovo je prilika koja će istraživačima u Hrvatskoj omogućiti prostor za napredak i razgovor o relevantnim temama te unapređenje na tržištu. Teme i budući projekti, svojstveni ključnim pitanjima struke, definirat će se na inicijativu članova Huba.

IAB ima motivacijski momentum koji pokreće, a svojim inkluzivnim pristupom okuplja vrlo raznovrsne stručnjake i tako stvara dobro tlo za inovacije i poboljšanja. Na tom je tragu i inicijativa za Research Hub, istaknula je Alida Žorž Miketek (AGB Nielsen Audience Measurement Croatia). Izuzetno cijenim kolege Antu i Kristijana te očekujem sjajnu razmjenu ideja i znanja. Mišljenja sam da bi Hub mogao dati dodanu vrijednost u sferi edukacije, uvida u međunarodne alate, prijedloga novih rješenja za naše tržište, propitkivanja postojećih standarda te dubinskih analiza ključnih pitanja struke.

Izuzetna mi je čast što će Valicon Hrvatska s kolegama istraživačima biti dio istraživačkog huba. Zajedno ćemo graditi vrijednost i rast digitalne industrije u Hrvatskoj i regiji pružajući pogled u uvide korisnika i educiranjem tržišta, kao i specifičnim temama vezanima za rast, razmjenu iskustva i provođenjem zajedničkih projekata s fokusom na potrošače, rekao je Kristijan Gregorić (Valicon Hrvatska).

U sklopu IAB-a Croatia djeluju, uz novoosnovani Research Hub, radne skupine posvećene nizu ključnih pitanja domaće digitalne industrije – kao što su radna skupina za online media AdEx; za native oglašavanje; DOOH oglašavanje; pažnju u digitalnom marketingu; (samo)regulaciju; kolačiće treće strane – a članovi IAB-a Croatia, osim što se mogu priključiti radnim skupinama, uvijek su dobrodošli i sa svojim prijedlozima i inicijativama.

Published