Odanost korisnika u 2023. – pusti snovi ili ostvariva realnost? Uz IAB Croatia komentiraju Anja Ivanetić i Mladenka Tomić

U tijeku je druga sezona e-Dilema! IAB Croatia na LinkedInu je pokrenuo ovaj serijal kolumni kojim želi proniknuti u niz važnih pitanja kojima se bavi domaća digitalna zajednica – a u novom izdanju čitajte o tome kako zaslužiti (i zadržati) odanost korisnika!

Današnje je tržište sve nemilosrdnije i konkurencija je ogromna. Svima je lakše kada znaju da mogu računati na „svoje“ klijente i da ne moraju obećavati brda i doline da bi ih zadržali. No sada više nije samo pitanje kako zadržati klijente, već i kako uopće doći do klijenata koji su odani.

S obzirom na kompetitivnost sadašnjeg tržišta, koliko je ključna odanost korisnika? Koji su najlakši načini kojima privlačite kako korisnike brendova s kojima radite tako i klijente u vlastitom poslovanju; koliko je potrebno truda da ih dugoročno zadržite? Postoji li neko nepisano pravilo kada su u pitanju tuđi korisnici ili je sve dopušteno?

I, za kraj, je li osobniji kontakt s korisnicima i povezivanje na višoj razini danas rezervirano uglavnom za manje tvrtke ili je to samo mit? Sve su to pitanja koja smo postavili dvjema stručnjakinjama i zamolili ih da s nama podijele svoje stavove. Iz perspektive oglašivača prema korisnicima svoje uvide s nama je podijelila Anja Ivanetić (Voditeljica službe za digitalni marketing, Erste&Steiermärkische Bank), dok smo o agencijskoj perspektivi – kada je riječ o odnosu s klijentima – razgovarali s Mladenkom Tomić (CEO, Fabula)!

Tekst u cijelosti pročitajte na LinkedInu IAB-a Croatia, zapratite stranicu kako biste bili u tijeku sa sljedećim izdanjima kolumni i u komentarima se pridružite razgovorima!

Published