Stručnjaci IAB-a Croatia na Weekendu razgovarali o novoj eri planiranja medijskih investicija

Weekend Media Festival ovog je petka ugostio stručnjake koji su s nama na panelu podijelili svoja mišljenja i savjete kako najbolje pristupiti planiranju medijskih investicija.

U Rovinju su se još jednom okupili stručnjaci naše industrije kako bi razgovarali o još neistraženom području medijskog poslovanja, što je u dvoranu Pepermint Lounge privuklo velik broj marketingaša diljem industrije.

Na panelu naziva Media 2.0: Tehnološka paradigma planiranja medijskih investicija sudjelovali su Damjan Planinc (Teads), Kaspars Drikis (RTB House) i Mia Lasić (Addiko Bank), a razgovor je moderirao Boris Zatezalo (Httpool).

Predviđanja ROI-ja, napredna alokaciju resursa i njihova real-time optimizacija samo su neke od tema o kojima su raspravljali, a publici su objasnili kako to iskoristiti za egzaktan pristup dostizanja ciljane publike i za postizanje najboljih rezultata u budućnosti. Dotaknuli su se promjena koje donosi rapidan razvoj tehnologije i dali svoje prijedloge kako iskoristiti njihov puni potencijal, skrećući sudionicima pozornost na teme poput digitalizacije usluga diljem industrije, kolačića treće strane i pozornosti korisnika, a u nastavku pročitajte neke od njihovih zaključaka.

Pažnja u digitalnom marketingu nosi novu perspektivu u mjerenju učinkovitosti, poručio je Damjan Planinc (Teads).

Mnogi od predvodnika industrije zanemarili su ukidanje kolačića treće strane, a od siječnja Google započinje taj proces. Mnogi u industriji na to neće biti spremni, stoga je sada pravi trenutak da počnu o tome razmišljati, izjavio je Kaspars Drikis (RTB House).

Tko bi prije deset godina zamislio obavljanje bankarskih usluga bez dolaska u poslovnicu ili smart maloprodajne poslovnice bez zaposlenika na blagajnama? Danas je to moguće, pojasnila je Mia Lasić (Addiko Bank).

Povjerenje je ključno, korisnici moraju imati povjerenje u brend kako bi njegov tehnološki napredak bio efikasan, nadovezao se Boris Zatezalo (Httpool), domaćin razgovora.

Podsjećamo, danas će se nešto kasnije (petak od 17:30 h) u dvorani Vikend održati panel BalCannes #MosaicofCreativity: Vlada li kreativni nered u regiji?, kojemu je suorganizator i IAB Croatia. Vidimo se na Weekendu!

Published