Ovih 12 stručnjaka izabrat će najbolje digitalne projekte u Hrvatskoj

I ove je godine okupljen tim iskusnih digitalnih profesionalaca, na čelu s predsjednikom žirija Đurom Koraćem, koji će svojim znanjima pridonijeti odabiru najboljih digitalnih kampanja i alata/platformi hrvatskih tržišnih komunikacija.

U tijeku su prijave na natjecanje MIXX Awards Croatia, koje već četrnaestu godinu u Hrvatskoj nagrađuje najbolje digitalne kampanje te alate i platforme! Na natjecanju koje organizira IAB Croatia – kolektivni predstavnik industrije interaktivnog marketinga u Hrvatskoj – odlučit će se o najuspješnijim digitalnim projektima uz ključne kriterije strategije, izvedbe, kreativnosti, ciljeva i postignutih rezultata.

U žiriju, koji će i ove godine odabrati najbolje među domaćim digitalnim projektima, okupljen je tim vrhunskih stručnjaka digitalne industrije. Njime će predsjedati Đuro Korać (Nivas), a pridružit će mu se Stella Antunović (Val grupa), Vanja Bertalan (Human), Nela Fegić Moguljak (Imago Ogilvy), Ivanka Mabić Gagić (Httpool), Marko Matejčić (EssenceMediacom), Fran Mubrin (404), Eva Tetec (Izone), Tibor Trupec (Kontra), Matija Vučković (Eskimi), Tomislav Vuk (Pro Media Group) i Šime Živković (Seekandhit).

MIXX je najvažnija i najprestižnija nagrada u Hrvatskoj digitalnoj industriji. Osim što se radi o najstarijem stručnom priznanju i jedinoj nagradi prema međunarodnoj licenci IAB-a, jedinstveni kriterij MIXX-a omogućuje prepoznavanje najšireg spektra digitalnih proizvoda, rješenja i usluga. Dok je za većinu agencija u hrvatskoj MIXX već odavno nezaobilazan, ovim putem htio bih prije svega ohrabriti mlade agencije da se prijave i iskoriste priliku predstaviti svoje radove na najvećem festivalu digitalnog oglašavanja u Hrvatskoj, Danima komunikacija, poručio je Đuro Korać, predsjednik ovogodišnjega žirija natjecanja.

Redovni prijavni rok otvoren je do 21. prosinca 2023., a prijave su moguće do 25. siječnja 2024. – kada završava kasni prijavni rok. Kvalifikacijski period obuhvaća sve projekte koji su realizirani od 6. veljače 2023. do 25. siječnja 2024. godine. Aktualna je i ponuda 4 + 1, koja nagrađuje vrijedne prijavitelje – za četiri podnesene prijave još jedan projekt mogu prijaviti potpuno besplatno.

Novost su ovogodišnjeg natjecanja i kategorije Viral i Video Advertising. Viral je namijenjen kampanjama koje su postigle izvanredne rezultate i najveću razinu potrošačkog engagementa u digitalnom okruženju objavom slike, videa ili drugog materijala, dok Video Advertising nagrađuje one prijave koje su produkcijom i korištenjem videooglašavanja i videoformata u digitalnom okruženju i za njega napravile kreativni iskorak iz uobičajene prakse pukog reproduciranja TV oglasa na digitalnim platformama.

Sve informacije o natjecanju, prijavnicu i pravilnik pronađite na službenim stranicama www.danikomunikacija.com.

Published