Presscutova nova usluga: Dnevni Newsletter s najaktualnijim temama održivosti

Presscut će uskoro svojim korisnicima predstaviti novi ESG bilten koji pokriva kvalitetne i odabrane vijesti iz trenutno najaktualnije teme održivosti, tzv. ESG-a (Environmental, Social, and Governance). Ovaj bilten namijenjen je svima koji žele biti u toku s važnim pitanjima održivosti, društvene odgovornosti i upravljanja tvrtkama.

Istraživanje agencije Medianet, koje je provedeno na općoj populaciji od 1.000 odraslih stanovnika Hrvatske, pokazalo je da je samo jedan od deset ispitanika čuo za pojam ESG. Ovaj podatak je nešto bolji za mlađe dobne skupine na području Zagreba. Istraživanje je također pokazalo da građani sve više zamjećuju teme vezane uz održivo poslovanje, brigu o okolišu (21%), dobro postupanje prema zaposlenicima (28%) te zaštitu privatnih podataka (24%). Zanimljivo je da su najosjetljiviji na temu korupcije, pri čemu veći udio ispitanika preferira proizvode i usluge tvrtki koje ne toleriraju korupciju.

Bilo da ste menadžer, investitor, ili jednostavno zainteresirani za održivost, ESG bilten je za vas. Pružit će vam uvid u bitne ESG teme, kao i analize trendova te najbolje prakse koje možete primijeniti u svojem poslovanju. Želimo da vam naš bilten bude vodič u razumijevanju i primjeni ESG principa u poslovanju, – izjavila je Marina Baralić iz Medianeta.

U Presscutu vjeruju da zajedničkim naporima možemo graditi održivo poslovanje, promicati društvenu odgovornost i stvarati pozitivne promjene u našem društvu. Ovaj će vam bilten omogućiti da pratite ključne trendove, razumijete njihov utjecaj na poslovanje i društvo te donosite informirane odluke.

Pretplatiti se možete pozivom na 0800 600 909, e-porukom na helpdesk@presscut.hr ili na poveznici.

Published