Uživo u Bruxellesu: Članovi IAB-a imaju priliku naučiti više o izbornim pravima u digitalno doba

Digitalno doba donijelo je jedinstvene prilike i izazove, osobito u području javnog diskursa i sudjelovanja u demokraciji. Budući da se digitalni javni prostor kontinuirano razvija, donositelji zakona u Europskoj uniji trude se razmotriti sva rješenja za nisku izlaznost na europskim izborima i kako zadržati snažnu povezanost s europskim građanima.

Upravo je to glavni razlog zašto IAB Europe organizira događanje European Elections: Rights and Risks in the Digital Public Space 24. listopada uživo u Bruxellesu. U dva panela o medijskom pluralizmu i dezinformacijama, ali i odgovornostima digitalne oglašivačke industrije, sudionici će istražiti posebnosti digitalnog javnog prostora, ali i prava i rizike koje donosi sudjelovanje u njemu.

Nakon predavanja Věre Jourove, povjerenice i potpredsjednice Europske komisije za vrijednosti i transparentnost, slijede dva panela: Citizens’ Rights in the Digital Public Space te Challenges Posed by the Digital Public Space. Prvi će panel istražiti ključne aspekte prava na informacije i medijskog pluralizma, kao i ulogu digitalne industrije u zaštiti tih prava. Drugi će panel biti posvećen izazovima koje nameće digitalni javni prostor s posebnim naglaskom na dezinformacije i medijsku (ne)pismenost.

Kako biste osigurali svoje mjesto na konferenciji, registrirajte se na poveznici. Broj je mjesta ograničen. Za više detalja posjetite službenu stranicu.

Published