Webinar za članove IAB-a: The Power and Potential of CTV in Europe

IAB Europe objavio je novi ekskluzivni izvještaj The Power and Potential of CTV in Europe, ostvaren u suradnji s DoubleVerifyjem. U izvještaju su zabilježeni važni uvidi u postojeće stanje oglašavanja na European Connected TV-ju (CTV), a otkrivena je i velika potreba za transparentnošću i kvalitetnom verifikacijom CTV kampanja.

Ključni su zaključci izvještaja sljedeći:

  • Samo je 30% oglašivača i izdavača potpuno transparentno o lokacijama CTV oglasa.
  • 27% nikada ili rijetko ima uvid u prikladnost brenda svojih kampanja.
  • Manje od polovice oglašivača i izdavača koristi provjeru kvalitete na CTV-u.
  • Više od 50% kupaca reklo je da uvijek ili često razmatra CTV prilikom planiranja ili zakupa medija. To je najčešće slučaj u središnjoj i istočnoj Europi.
  • CTV pruža oglašivačima priliku za pristup premium programiranju u velikom opsegu – proširujući i povećavajući publiku koju već dosežu.
  • Izdavači koji nude CTV prioritiziraju uvjeravanje novih kupaca da počnu oglašavati na CTV-u kako bi povećali svoje poslovanje.

Izvještaj analizira stanje usvajanja CTV-a diljem Europe, otkriva što oglašivači i izdavači mogu očekivati od svojih ulaganja u CTV, izazove s kojima se suočavaju oglašivači i izdavači te što europski CTV oglašivači mogu očekivati u sljedećih nekoliko godina.

Cijeli izvještaj možete preuzeti ovdje, a povodom njegova objavljivanja 27. ožujka u 12 sati organiziran je i besplatni webinar za sve članove IAB-a, za koji se možete prijaviti na poveznici.

Published