Završena kvalifikacijska faza Student Esports Tournamenta

U do sad najvećoj i najkompetitivnijoj sezoni Student Esports Tournamenta, nakon mjesec dana kvalifikacijskih matcheva, poznati su svi timovi koji su u četiri discipline osigurali svoje mjesto u završnici turnira.

Peta sezona Student Esports Tournamenta donijela je brojne novosti, a između ostalog i nikad veći broj natjecateljskim timova, fakulteta te igrača. S dosadašnjih 16 obrazovnih ustanova s isto toliko timova i 96 igrača, u petoj sezoni SET je narastao na 21 obrazovnu ustanovu, 62 tima te 340 igrača! Osim promjene formata, došlo je i do promjene rostera igara, tako da se na SET, nakon dvije sezone izbivanja, vratio Valorant! Novost je i kvalifikacijski dio turnira, koji se dešavao tijekom studenog i prosinca 2023., gdje smo u svakoj igri saznali top 8 timova koji će se od siječnja 2024. boriti za titulu najboljeg.

Rocket League dio SET-a je ove sezone bio jači no ikad. O jačini turnira najviše govori činjenica da su u njemu sudjelovali manje više svi igrači iz završnice Telekom eSports Championship Rocket League turnira iz 2022. koji trenutno studiraju: Dred (FER), Alpine (FESB), rofko (Algebra), eXqz. (FERIT) i Jurke (FERIT), a borili su se protiv iskusnih SET-ovaca poput Darbera (TVZ) i Zukija (FER).

League of Legends na SET-u ove sezone je toliko kompetitivan da su se neki, poput Stiflera (TVZ) odrekli casterske pozicije da bi sudjelovali kao igrači. Najjači top laner SET-a i srebrni s Telekom eSports Championshipa 2023, Marzaya i njegov FOI su napokon dobili priliku nastupiti s najboljim timom i opravdati status favorita LOL dijela SET-a. I odmah u kvalifikacijama ih je u grupi dočekao još jedan favorit, FER, za koji, između ostalih igra i čizma, još jedan osvajač TEC srebra.

Poznavatelji SET-a i CS scene su dočekali dan kada će zbog eliminacije S i A lige, tim VVG-a napokon odmjeriti snage u Counter-Strikeu 2 s ostalim timovima i pokazati svu raskoš svog talenta. Da bi opravdao očekivanja, bivši izbornik hrvatske CS:GO reprezentacije i bivši član GIANT5 tima Luka “Caliph'” Mečenero regrutira i Roka “rbfuriousa” Barišića koji se pridružuje već jakom rosteru kojeg sačinjavaju fotix i Matheos, od kojih se potonji u međuvremenu pridružio RUR Esportsu. Konkurencija je toliko jaka da je iz SET mirovine izišao i PerO te opet upisao TVZ, sve s ciljem da svojim trofejnim kolegama pomogne da se opet okite zlatom.

Valorant nam je definitivno falio! LOL verzija CS-a je okupila jake igrače, osvajače mnogih regionalnih turnira. TVZ predvodi Plurge, jedini igrač na SET-u koji je profesionalno igrao Valorant te ima iskustvo igranja protiv tier 1 ekipa. Poluprofesionalce pak predstavljaju Noapeek (Algebra), Bernik (Algebra) te PerO (TVZ). Zanimljivost je da je Bernik trenutno najviše rangirani hrvatski Valorant igrač zbog čega znalci pikiraju na Algebru za naslov. Čak pet sezona smo čekali ženske igrače na SET-u, i zato treba pohvaliti Grafički fakultet, koji je u prvom nastupu na SETu prijavio čak 4 igračice te ušao u završnicu turnira.

Nakon 4 tjedna napetih matcheva, najviše timova u završnicu turnira, čak 4 tima su kvalificirali studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), Fakulteta organizacije i informatike (FOI) te Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ). Tri tima u završnici pak imaju Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) te Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu (PMF-ST), dok Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (UNIPU), Sveučilište u Slavonskom Brodu (UNISB) te Veleučilište u Bjelovaru (VUB) imaju po 2 tima. Svi ostali (Algebra, EFOS, EFZG, FESB, FSB, GRF, SOSS te VVG) imaju po jedan tim u završnici turnira. Za detaljnije rezultate kvalifikacijskog dijela SET-a posjetite službenu stranicu.

Na toj istoj stranici također možete i pokušati predvidjeti rezultate Student Esports Tournamenta. Posjetite Hisense Pick’em dio stranice, odaberite konačan ukupni poredak fakulteta na kraju sezone, a osoba s najvećim brojem točnih predikcija osvaja Hisense 55E7KQ TV. Ako pak svoje sudjelovanje u Hisense Pick’emu podijelite na društvenim mrežama i tagate Hisense Hrvatsku i Student Esports Tournament, ulazite u Hisense Raffle, a dobitnika ćemo izvući na kraju sezone i nagraditi s Hisense HS2100 soundbarom.

Završna faza natjecanja, nakon kratke božićne pauze, započinje 9. siječnja 2024., a pratiti ju možete putem službenog SET Twitch kanala.

Partneri natjecanja: ProGame, Fini-Mini Noodles, McDonald’s, Fury Studios, Span, Philips OneBlade, Links, Infobip, Corsair i Hisense.

Published