Anthony Katsur pridružio se IAB Tech Labu kao novi izvršni direktor

HURA je preuzimanjem IAB licence za hrvatsko tržište postala dijelom IAB Tech Laba, globalnog tijela za postavljanje tehničkih standarda digitalnog oglašavanja, koji je imenovao novog direktora.

IAB Tech Lab objavio je da im se ugledni industrijski veteran Anthony Katsur pridružio kao glavni izvršni direktor te tako naslijedio Dennisa Buchheima, koji je vodio organizaciju od 2017. do svibnja 2021. godine.

“Anthony se pridružuje IAB Tech Labu u nevjerojatno važnom trenutku i ne mogu zamisliti jačeg izvršnog direktora koji će IAB Tech Lab voditi u budućnost”, rekao je David Cohen, izvršni direktor IAB-a. “Posljednjih je godina dao izvanredan doprinos kao suradnik IAB-a i IAB Tech Lab-a usredotočenih na postizanje izvrsnosti. Donosi točno pravu stručnost koja će voditi industriju u razvoju specifikacija i standarda potrebnih za održavanje otvorenog interneta.”

Tech Lab globalna je organizacija koja okuplja preko 700 organizacija članica širom svijeta. Ključni standardi koje je razvio Tech Lab uključuju ads.txt (Authorized Digital Sellers) i sellers.json za potporu sigurnosti brenda, Okvir transparentnosti i suglasnosti (TCF) za Opću uredbu o zaštiti podataka (GDPR) i Kalifornijski zakon o privatnosti potrošača (CCPA) te OpenRTB (Real-time Bidding), koji podupire programsku kupnju i prodaju.

Neke od aktivnosti u domeni Tech Lab su i vođenje globalnih tehničkih napora za pružanje rješenja za zamjenu kolačića treće strane. Tech Lab upravlja tehničkom radnom skupinom Partnership for Responsible Addressable Media (PRAM) koja okuplja poslovne, tehničke i političke dionike kako bi razvila rješenja za addressability koja štite privatnost, poboljšavaju potrošačko iskustvo i štite digitalni sadržaj i usluge podržane oglasima.

Prije nego što se pridružio IAB Tech Labu na mjestu izvršnog direktora, Katsur je bio viši potpredsjednik za digitalnu strategiju, korporativni razvoj i poslovanje u Nexstaru. Inc, najvećoj američkoj lokalnoj televizijskoj i medijskoj tvrtki. Njegovo vodstvo pomoglo je njihovim digitalnim platformama da ostvare rekordan rast i angažman publike u 2020. godini.

“Industrija doživljava simultane prekretnice u područjima OTT i Advanced TV, prijevara, identiteta i privatnosti potrošača. Tech Lab predvodi u svim tim pitanjima”, rekao je Katsur. “Ubrzat ćemo razvoj tehnoloških okvira koji su industriji potrebni za podršku besplatnom i otvorenom internetu širom svijeta. Iako naša misija da osiguramo korisne standarde ostaje vitalna, u potpunosti očekujemo isporuku koda na kojem ekosustav može inovirati.”

O IAB Tech Labu

Osnovan 2014. godine, IAB Technology Laboratory (Tech Lab) neprofitni je konzorcij koji globalno angažira zajednicu članica kako bi razvio temeljnu tehnologiju i standarde koji omogućuju rast i povjerenje u ekosustav digitalnih medija. Sastoji se od digitalnih izdavača, tvrtki s oglasnom tehnologijom, agencija, prodavača i drugih tvrtki članica, a usredotočuje se na rješenja za sigurnost brendova i prijevare s oglasima; identitet, podatke i privatnost potrošača; iskustva i mjerenje oglasa; te programska učinkovitost. Za više informacija posjetite www.iabtechlab.com.

Published