MIXX Croatia 2021: Statua kao simbol rada, vrhunskih ideja i projekata koji izlaze iz okvira

Od rekordnoga broja prijava na natjecanje pa do uspješnoga online žiriranja, a zatim i konačnoga okupljanja uživo na svečanoj dodjeli u prekrasnoj atmosferi zagrebačkoga Tuškanca – MIXX Croatia ove je godine proslavio svoje jedanaesto i najuspješnije izdanje.

Natjecanje IAB MIXX Hrvatska ove je godine doživjelo svoje jedanaesto izdanje te nagradilo najbolje digitalne kampanje, kao i najbolje alate/platforme u području tržišnih komunikacija s nagradama za najbolju strategiju, sadržaj, web-stranicu, mobilnu aplikaciju, kampanju na društvenim mrežama, iznimno korištenje taktika pri oglašavanju na pretraživačima, najinovativnije korištenje tehnologije te najbolje sponzorirane sadržaje.

MIXX smo započeli s rekordnim brojem prijava – čak njih 87, od čega je 41 prijava bila u skupini kategorija Kampanje te ih je 46 u skupini kategorija Alati/Platforme. Osim najvećeg broja prijava do sada, novost na ovogodišnjem MIXX-u bila je i kategorija Best COVID/Earthquake Crisis Campaign na koju su se mogli prijaviti projekti koji se tematski referiraju na pandemiju, potrese i posljedice ovih prirodnih katastrofa, čime se naglasak stavio na digitalnu proaktivnost, ali i društvenu osviještenost.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Žiri su činili Iva Bolta (Bruketa&Žinić&Grey), Ivan Brozović (Universal McCann), Aleksandra Đermanović (Mediacor), Nela Fegić Moguljak (Imago Ogilvy), Boris Ličina Borja (I to nije sve!), Fran Mubrin (404), Hrvoje Pilić (Degordian), Andrej Tonković (Arbona), Iva Ušćumlić (Media Val), Miroslav Varga (Escape Digital Agency) i Martina Zeljko (Publicis Media), uz predsjednika žirija Marija Frančeševića (SeekandHit), koji je za MIXX izjavio da je MIXX kao natjecanje izraslo u jednu od strukovno bitnijih nagrada, i to ne slučajno – a organizacija natjecanja koje traje sad već više od desetljeća samo govori u prilog tome. Uz predstavljanje pobjedničkih projekata, sudionici imaju priliku vidjeti na koji način su pripremane najuspješnije digitalne kampanje, a kroz radove drugih sudionika procijeniti vlastite mogućnosti, te pronaći inspiraciju za sadašnje i buduće projekte.

Strog, ali pravedan žiri projekte je tijekom dva kruga cjelodnevnih online žiriranja procjenjivao prema kriterijima kreativnosti, strategije, izvedbe, korištenje medija te postignutim rezultatima. Proglašenje pobjednika održalo se u sklopu eventa DK Home presented by A1 na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac, a najboljim kreativcima i najuspješnijim projektima dodijeljene su prepoznatljive MIXX statue. Što MIXX statua u ovoj industriji predstavlja naglasio je član Organizacijskog odbora i predsjednik žirija Mario Frančešević:

MIXX statua predstavlja simbol upornog i preciznog rada, vrhunskih ideja, te često projekte koji izlaze iz standardiziranih okvira koji se ne boje preispitivati ustaljene prakse ili nuditi potpuno nova rješenja.

Potpunu listu najboljih digitalnih kampanja i digitalnih alata/platformi u području tržišnih komunikacija s ovogodišnjeg MIXX-a možete pronaći na stranici Dana komunikacija, a do sljedećeg MIXX-a – keep campaigning!

Naslovna fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL

Published