Pokrenut Centar za transparentnost koji osigurava sigurnu transakciju između kupca i prodavatelja

Akterima na lokalnom tržištu kroz IAB Hrvatska po pristupačnim cijenama postao je dostupan Centar za transparentnost za borbu protiv prijevara i omogućavanje odgovornosti i usklađenosti u lancu opskrbe digitalnim oglašavanjem.

Cilj Centra za transparentnost IAB Tech Laba (Tech Lab Transparency Center) je pružiti resurs koji sudionicima digitalnog oglašavanja – kupcima, prodavačima i tehnološkim tvrtkama – olakšava uvid u standarde koje su medijski partneri implementirali, njihovu razinu usklađenosti, rezultate programa certificiranja i sl., a sve kako bi potrošačima omogućili doživljaj oglasa koji su sigurni i usmjereni na očuvanje privatnosti.

Centar za transparentnost dio je stalnog napora za povećanje vidljivosti i međuindustrijske suradnje i usklađenosti unutar digitalnog oglašavanja. IAB Hrvatska, kojeg vodi Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA), u suradnji s IAB Tech Labom s vremenom će se nastaviti širiti kako bi ponudili što više programa i resursa, a Centar za transparentnost pokrenut je nakon inicijative Open Source, koja sve projekte i kodove čini dostupnim na jednom mjestu.

Centar za transparentnost uključuje ​​sljedeće komponente:

  • Validacija opskrbnog lanca koja agregira metapodatke o lancu opskrbe, uključujući ads.txt (ovlašteni digitalni prodavači), sellers.json, kao i druge alate za upravljanje lancem opskrbe
  • Global Industry Compliance Registry koji pruža detaljan uvid u industrijsku usklađenost i status certifikacije partnera u lancu opskrbe širom svijeta
  • Advertising System Aggregation koja identificira informacije o partnerima u lancu opskrbe u različitim sustavima oglašavanja, kao i njihovu poslovnu klasifikaciju.

Za više informacija o Centru za transparentnost te informacije o dostupnim paketima i naknadama posjetite www.iabtechlab.com/transparency-center/.

O IAB Tech Labu

Osnovan 2014. godine, IAB-ov tehnološki laboratorij (Tech Lab) neprofitni je konzorcij koji angažira zajednicu članica globalno na razvoju temeljne tehnologije i standarda koji omogućuju rast i povjerenje u ekosustav digitalnih medija. Sastavljen od digitalnih izdavača, tvrtki za tržišne komunikacije, agencija, marketinških stručnjaka i drugih tvrtki članica, IAB Tech Lab usredotočuje se na rješenja za sigurnost brendova i prijevare oglasa; identitet, podatke i privatnost potrošača; iskustvo i mjerenje oglasa; i programsku učinkovitost. Za više informacija posjetite www.iabtechlab.com.

Published